Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tarta z serem pleśniowym roquefortem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tarta z serem pleśniowym roquefortem - składniki:
Tarta z serem pleśniowym roquefortem - sposób przygotowania: Z mąki, zimnego masła i zimnego sera zagnieść ciasto. Dolewać zimnej wody, jeśli jest za suche. Wyłożyć ciastem formę do tarty, zakryć folią spożywczą i wstawić do lodówki. Na maśle usmażyć pory. Dodać śmietankę, gotować powoli, aż masa zgęstnieje, doprawić, schłodzić. W piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez 15 min podpiec pusty spód do tarty (zakryć ją folią aluminiową i wysypać fasolą). Do ostudzonych porów wbić jajka i wymieszać. Na ostudzony spód tarty wsypać ser i wyłożyć masę porową. Piec, aż wierzch się zrumieni.
Mini tarty dla każdego