Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Bagietka z mozzarellą, szynką parmeńską i szpinakiem
Bagietka z mozzarellą, szynką parmeńską i szpinakiem - składniki:
Bagietka z mozzarellą, szynką parmeńską i szpinakiem - sposób przygotowania:
Bagietkę przekroić na pół, ułożyć na jednej połówce: mozzarellę, szynkę, szpinak i znowu mozzarellę. Posypać solą i pieprzem, przykryć drugą połówką, docisnąć. Bagietkę ułożyć na blaszce do pieczenia posmarowanej lekko oliwą, wierzch bagietki posmarować pozostałą oliwą. Piec 20-25 min w temp. 220 st. C, aż ser się rozpuści. Pokroić na kilka części.
- 1 duża bagietka
- 250 g mozzarelli pokrojonej w cienkie plastry
- 100 g cieniutko pokrojonej szynki parmeńskiej
- dwie garście listków szpinaku
- sól
- pieprz
- 1 łyżka oliwy z oliwek
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki