Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Przekładaniec harnasia

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Przekładaniec harnasia - składniki:
Przekładaniec harnasia - sposób przygotowania: Przygotuj mięso: paski polędwicy zamarynuj przez 24 h w żętycy (serwatce z mleka owczego). Oprósz mięso solą i pieprzem, przeplataj z paskami słoniny, by powstała szachownica i ugrilluj. Przygotuj owsiakotto: owies opłucz i ugotuj w wodzie ? powinien pozostać elastyczny. Grzyby umyj, namocz w wodzie i ugotuj z dodatkiem liścia i ziela. Odcedź grzyby, a wywar zachowaj. Szalotkę i por drobno pokrój, usmaż, dodaj pokrojone grzyby i pokrojone suszone pomidory. Wymieszaj z owsem i podlewając wywarem z grzybów, duś, aż owies będzie miękki. Dopraw pieprzem. Pomidory suszone są słone, dlatego ostrożnie dodawaj soli. Podawaj uformowane w pierścień z kratką z polędwicy z dodatkiem miksu sałat skropionych octem balsamicznym.