Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kotleciki jagnięce w sosie z octu balsamicznego z duszonym szpinakiem
Kotleciki jagnięce w sosie z octu balsamicznego z duszonym szpinakiem - składniki:
Kotleciki jagnięce w sosie z octu balsamicznego z duszonym szpinakiem - sposób przygotowania:
Mięso umyj i osusz. Na rozgrzanej patelni podsmaż kotleciki z obu stron po 2 minuty. Następnie dolej bulion, a gdy odparuje, dolej ocet balsamiczny i miętę. Płyn ponownie redukuj, aż otrzymasz konsystencję sosu, i dopraw solą. Na drugiej rozgrzanej patelni uduś przez 2 minuty umyte i osuszone liście szpinaku (nie dolewaj wody, szpinak puści sok). Na koniec dodaj pokrojony w plasterki czosnek i oliwę, duś kolejną minutę i dopraw solą. Na talerze wyłóż kotleciki i szpinak, udekoruj listkami mięty.
- 12 kotlecików jagnięcych z kostką
- 40 ml oliwy extra vergine (z pierwszego tłoczenia)
- 120 ml octu balsamicznego
- 80 ml bulionu mięsnego
- 600 g świeżego szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- 4-5 listków świeżej mięty
- sól
Masz ochotę na tradycyjne greckie danie? Oto przepis na keftedes [KUCHNIE ŚWIATA]
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki