Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kotleciki jagnięce w sosie z octu balsamicznego z duszonym szpinakiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kotleciki jagnięce w sosie z octu balsamicznego z duszonym szpinakiem - składniki:
Kotleciki jagnięce w sosie z octu balsamicznego z duszonym szpinakiem - sposób przygotowania: Mięso umyj i osusz. Na rozgrzanej patelni podsmaż kotleciki z obu stron po 2 minuty. Następnie dolej bulion, a gdy odparuje, dolej ocet balsamiczny i miętę. Płyn ponownie redukuj, aż otrzymasz konsystencję sosu, i dopraw solą. Na drugiej rozgrzanej patelni uduś przez 2 minuty umyte i osuszone liście szpinaku (nie dolewaj wody, szpinak puści sok). Na koniec dodaj pokrojony w plasterki czosnek i oliwę, duś kolejną minutę i dopraw solą. Na talerze wyłóż kotleciki i szpinak, udekoruj listkami mięty.
Masz ochotę na tradycyjne greckie danie? Oto przepis na keftedes [KUCHNIE ŚWIATA]