Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Minestrone z selera naciowego i świeżych pomidorów

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Minestrone z selera naciowego i świeżych pomidorów - składniki:
Minestrone z selera naciowego i świeżych pomidorów - sposób przygotowania: Pomidory przesmaż z cebulą i czosnkiem, zalej bulionem i gotuj do miękkości. Zmiksuj i przetrzyj przez sito. Obierz selera naciowego, pokrój go w drobną kostkę i dodaj do zupy. Całość zagotuj, dopraw solą i pieprzem, na koniec posyp posiekanym oregano.

Informacje o Minestrone z selera naciowego i świeżych pomidorów

  • Menu dnia z solidnym gulaszem

    Menu dnia z solidnym gulaszem

    Jeśli nie możesz dostać ładnych, dojrzałych pomidorów w sensownej cenie, wykorzystaj pomidory z puszki, takie też mają dużo likopenu (który chroni przed chorobami serca). Minestrone z selera naciowego i świeżych pomidorów 1 seler naciowy 2 kg pomidorów 1 litr bulionu drobiowego 10 g czosnku