Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałata z polędwiczką wieprzową opiekaną na grillu
Sałata z polędwiczką wieprzową opiekaną na grillu - składniki:
Sałata z polędwiczką wieprzową opiekaną na grillu - sposób przygotowania:
Mięso oczyść, umyj i osusz. W misce wymieszaj składniki marynaty i obtocz w niej polędwiczkę. Odstaw na 1 godzinę. Po tym czasie uwędź polędwiczkę na grillu z pokrywą przez około 20 minut, obracając od czasu do czasu i smarując marynatą. Jeśli nie masz grilla z pokrywą, upiecz polędwiczkę na średnio rozgrzanym grillu przez około 30 minut.
Przygotuj sos: dokładnie wymieszaj musztardę i miód. Umyte i osuszone sałaty wymieszaj z sosem i rozłóż na talerze. Dodaj pokrojoną w plastry polędwiczkę, wybrane pokrojone w plastry warzywa oraz kukurydzę.
- 1 średniej wielkości polędwiczka wieprzowa
- 200-300 g miksu sałat - np. rukoli
- roszponki
- sałaty lodowej i młodego szpinaku
- dowolne warzywa
- np. awokado
- pomidor
- ogórek
- marynowana kukurydza
- 3 łyżki musztardy
- 3 łyżki płynnego miodu
- Marynata na jedną polędwiczkę:
- 1/2 łyżeczki ostrej papryczki chili w proszku
- 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
- 1 posiekany ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- 1/2 łyżeczki majeranku
- 1/2 łyżeczki oregano
- 1/2 łyżeczki kolendry
- 2 łyżki oleju
- sól
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki