Sałatka wileńska
Informacje o Sałatka wileńska
-
Menu z gruszkowo-migdałową tartą na deser
, Zuzanna Wiciejowska Dobrym dodatkiem do panierowanej ryby będzie surówka z dodatkiem kiszonej kapusty oraz buraków. Jeśli jednak Ci nie odpowiada, być może skusisz się na surówkę z białej kapusty - wideo z przepisem znajdziesz na dole tego slajdu. Sałatka wileńska 4 ugotowane buraki 2 małe cebule 1
-
Menu dnia z zapiekanką łososiową
Sałatka wspaniale smakuje w połączeniu ze śledziami. Możesz dodać do sałatki filety śledziowe pokrojone na małe dzwonka albo na talerz z sałatką dołożyć śledzie w oleju. Sałatka wileńska Składniki: 4 ugotowane buraki 2 małe cebule 1 puszka fasoli 100 g kapusty kiszonej 2-3 łyżki oleju sól
-
Zjedz to w Ostatki
przygotować ją odpowiednio wcześniej, by smaki zdążyły się przegryźć. Zobacz przepis na sałatkę wileńską do śledzi. Prawosławne ostatki noszą nazwę Maslenicy. Daniem, którego nie może zabraknąć podczas Maslenicy, są bliny, czyli malutkie, drożdżowe placuszki. My proponujemy Wam bliny z kwaśną śmietaną i
-
Smaczne dania na płaski brzuch
przepis na dietetyczną pastę twarogową z tuńczykiem Sałatka wileńska to swojska propozycja dla osób dbających o linię. Jej składniki, czyli buraki (zawierające dużą ilość błonnika) oraz kiszona kapusta (źródło szczepów bakterii mlekowych), to naturalne środki, wspomagające pracę układu pokarmowego
-
Smak i zdrowie - przepisy na "superjedzenie"
przewodu pokarmowego. Oprócz nich, w tej sałatce mamy też strączki i buraki - samo zdrowie! Sałatka wileńska 4 ugotowane buraki 2 małe cebule 1 puszka fasoli 100 g kapusty kiszonej 2-3 łyżki oleju sól pieprz Obrane buraki pokrój w kostkę, cebule drobno posiekaj. Pokrój kiszoną kapustę (jeśli jest
-
Byle do wiosny! Zdrowa i kolorowa kuchnia na koniec zimy
. Autor: Dorota Próchniewicz Jeśli zapomnieliście o kiszonej kapuście, czas sobie przypomnieć! Dostarcza mnóstwo witamin i bakterii kwasu mlekowego, które korzystnie wpływają na trawienie. Wypróbujcie przepis na sałatkę wileńską Jeśli jesienią wyprodukowaliście dużo przecieru pomidorowego, teraz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki