Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałata polska z rzodkiewką i jajkiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Sałata polska z rzodkiewką i jajkiem - składniki:
Sałata polska z rzodkiewką i jajkiem - sposób przygotowania: Sałatę podziel na listki, umyj i osusz. Rzodkiewki umyj i pokrój w plastry. Jajka pokrój w ćwiartki. Pomidorki koktajlowe umyj, osusz i przekrój na pół. Przygotuj sos, dokładnie mieszając wszystkie jego składniki, zaczynąjąc od ucierania soli z musztardą i miodem, stopniowo dolewając oleju. Na koniec dopraw sokiem z cytryny. Składniki sałaty przełóż do dużej miski i dodaj sos, wymieszaj i od razu podawaj. Rada: Druga wersja sosu to sos ze śmietany lub jogurtu doprawiony solą, pieprzem i ewentualnie niewielką ilością cukru.
Faszerowane jaja w skorupkach

Informacje o Sałata polska z rzodkiewką i jajkiem

  • Nowalijki - smak wiosny

    Nowalijki - smak wiosny

    kosteczkę szynki lub podsmażonego boczku. Dobrym dodatkiem lub zamiennikiem dla części sałaty będzie również rukola. Sałata polska z rzodkiewką i jajkiem 1 główka sałaty masłowej 1 pęczek rzodkiewek 4 jajka ugotowane na twardo 15 pomidorków koktajlowych lub 2 dojrzałe pomidory pokrojone w kawałki Sos