Jaja faszerowane
- dla 5 osób (po 4 połówki na porcję)
- jajka:
- 11 jajek
- 1/2 pęczka pietruszki
- 1/2 pęczka koperku
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 2 łyżki gęstej śmietany lub stopionego masła
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- bułka tarta do panierowania
- masło zwykłe lub klarowane do smażenia
- sos:
- 250 ml śmietanki kremówki
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1/2 płaskiej łyżeczki cukru
- 1/2 pęczka pietruszki
- 1/2 pęczka koperku
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 50 g koziego twarożku
- 1 łyżeczka tartego chrzanu
- sól
- świeżo zmielony pieprz
Informacje o Jaja faszerowane
-
Dobrze nadziana Wielkanoc - przepisy na faszerowane przystawki
oznaczone znakiem "Doceń polskie", konsumenci mają pewność, że zostały one sprawdzone przez Lożę Ekspertów i są warte spróbowania. Jaja faszerowane Propozycja WSP "Społem" z Kielc Składniki: - 4 jaja ugotowane na twardo - 150 g łososia
-
Jan Niezbędny na święta!
Śniadanie mistrzów Podczas tego najważniejszego wielkanocnego posiłku na stole nie może zabraknąć jaj przygotowanych na wiele sposobów. To symbol Wielkanocy, więc oprócz tradycyjnych połówek z majonezem przygotujmy jaja faszerowane twarożkiem, łososiem czy pieczarkami. Możemy się też pokusić o
-
Bakaliowy alfabet wielkanocnych dań
. Wkładamy do niego formę i pieczemy przez około godzinę. J jak jaja faszerowane konfiturą z suszonych śliwek Składniki: 12 jajek 100 g śliwek suszonych Bakalland 1 czerwona cebula 1 łyżeczka tymianku łyżka musztardy łyżka majonezu sól i pieprz do smaku
-
Na dwa głosy
działać po omacku, karmiłem ich tak, jak zaleca pani Lucyna w wiekopomnym dziele "365 obiadów". Czyli 10 sierpnia zupa wiśniowa z grzankami, 11 - barszcz z botwiną i jajami faszerowanymi, 12 - grzybowa z kluskami, 13 - chłodnik (warszawski), 14 - kartoflanka. Zjadłszy zupę, załoganci oraz ich
-
Wielkanocne ucztowanie
sokiem z cytryny, doprawić do smaku pieprzem i solą. Wszystkie składniki sałatki wymieszać w salaterce, polać przygotowanym sosem i podawać. Jaja faszerowane Jaja ugotowane na twardo. Farsz sardynkowy: sardynki z małej puszki utarte z drobno posiekaną
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki