Tarta cytrynowa
- ciasto:
- 300 g mąki pszennej ekologicznej
- 150 g dobrego zimnego masła
- 1 żółtko
- 50 g cukru pudru
- skórka otarta z cytryny z uprawy ekologicznej
- 3 łyżki śmietany 18 proc.
- krem:
- 3 cytryny z uprawy ekologicznej
- 80 g cukru
- 120 ml mleka
- 1 łyżka masła
- 3 jaja
- 1-2 łyżki mleka
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- piana:
- 3 białka
- 170 g cukru pudru
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Informacje o Tarta cytrynowa
-
Menu dnia z wiosennymi warzywami
? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Kremowa i na puszystym spodzie. Lekkie i orzeźwiające zakończenie obiadu. Zobacz przepis Tomasza Dekera na tartę cytrynową Emile Henry FLAME Forma na tarte kilo NA4 Lurch FlexiForm forma na tarte Sprawdź ceny ? Sprawdź
-
Menu dnia z ziołową rybą
tartę cytrynową AMBITION FORMA NA TARTE 26 ... Pavoni FRT052MRAS.2 Sagaform 5016364 Sprawdź ceny ? Porównaj ceny ? Porównaj ceny ? źródło: Okazje.info
-
Virgin Mobile Apetyt na miasto rozbudzi apetyt Polaków!
, Showroom.pl oraz Zomato. W tej edycji szefowie kuchni zaserwowali nam dużo nowości. W menu festiwalowym możemy znaleźć między innymi pieczoną kaczkę podaną z karmelizowanym jabłkiem i sosem Marshalla, tartę cytrynową na jadalnej ziemi z owocami czy policzki z jelenia duszone w sosie
-
Cytrynowe delicje
). Przed podaniem posyp cukrem pudrem i udekoruj plasterkami jabłka. Tarta cytrynowa z bezą Składniki: Na ciasto: 250 g mąki pszennej szczypta soli 125 g zimnego masła 1 łyżeczka cukru 1 żółtko Na krem cytrynowy: 2 duże cytryny, dokładnie umyte i osuszone 4 żółtka 125 g cukru 30 g mąki ziemniaczanej 75
-
Jak młody bób
serwuje kuchnię autorską w nowym lokalu Opasły Tom PIW-u, również w Warszawie. Często mówi o sobie: slow foodowiec - lubi dania z niewielu składników, regionalne i sezonowe. Unika fusion. Nie potrafi sobie odmówić koziego sera, kaczki, tarty cytrynowej oraz zup rybnych. Ma słabość do literatury dziecięcej.
-
Tarty na okrągło
, odstaw do ostudzenia. Tarta cytrynowa z bezą Składniki: Na ciasto: 250 g mąki pszennej szczypta soli 125 g zimnego masła 1 łyżeczka cukru 1 żółtko Na krem cytrynowy: 2 duże cytryny, dokładnie umyte i osuszone 4 żółtka 125 g cukru 30 g mąki ziemniaczanej 75 g stopionego masła 200 ml wody na bezę: 5
-
Cytryna - słodko, wytrawnie, egzotycznie
identyczny sposób można przygotować inne ryby, świetnie nadaje się np. panga, sola, ryba maślana, filet z sandacza oraz - ale to kosztowna przyjemność - świeży tuńczyk. Źródło: Nowa Kuchnia Polska Tarta cytrynowa, to specjalność kuchni francuskiej. Nie dość, że jest smaczna, to jeszcze świetnie prezentuje
-
Smaki Nigela Slatera
nie byłyby rozgotowane, dobrze doprawione. Niby to samo, a inaczej. Czy masz jakiegoś kulinarnego "św Graala", danie, które próbujesz przygotować, ale nie wychodzi tak, jakbyś chciał" ? To tarta cytrynowa z
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki