Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szparagi na cieście francuskim z bekonem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (6 głosów)

Szparagi na cieście francuskim z bekonem - składniki:
Szparagi na cieście francuskim z bekonem - sposób przygotowania: Szparagi oczyść, odłam zdrewniałe części łodyg, a następnie umyj. Do wrzącej, lekko osolonej wody zakwaszonej sokiem z cytryny włóż szparagi i gotuj 3 minuty. Odsącz. Na oliwie podsmaż pokrojone w kostkę boczek, cebulę i czosnek. Zdejmij z ognia i odstaw. Formę do zapiekania wyłóż ciastem francuskim, na nim ułóż podsmażony boczek, pokrojone w plastry jajka oraz świeże listki oregano, a na wierzch ułóż szparagi. Surowe jajko, śmietanę i starty ser wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, masą zalej szparagi. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz ok. pół godziny, aż wierzch tarty się zarumieni.
Wyrafinowane szparagi w cieście francuskim

Informacje o Szparagi na cieście francuskim z bekonem

  • Menu dnia z tartą szparagową

    Menu dnia z tartą szparagową

    . Szparagi na cieście francuskim z bekonem 300 g zielonych szparagów 1 opakowanie (275 g) ciasta francuskiego 200 g wędzonego boczku 1 duży ząbek czosnku 1 nieduża cebula 1 garść świeżego oregano 3 jajka ugotowane na twardo 1 jajko surowe 200 ml śmietany kremówki 80 g sera gruyere (albo podobnego

  • Proste wiosenne obiady

    Proste wiosenne obiady

    rzodkiewką . Szparagi na cieście francuskim z bekonem 300 g zielonych szparagów 1 opakowanie (275 g) ciasta francuskiego 200 g wędzonego boczku 1 duży ząbek czosnku 1 nieduża cebula 1 garść świeżego oregano 3 jajka ugotowane na twardo 1 jajko surowe 200 ml śmietany kremówki 80 g sera gruyere

  • Botwinka, szparagi, rabarbar - sezonowe menu dnia

    Botwinka, szparagi, rabarbar - sezonowe menu dnia

    STANDARD 76085 Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Szparagi świetnie smakują z mięsem. Wypróbuj również przepisy na szparagi w boczku z parmezanem oraz szparagi na cieście francuskim z bekonem . Roladki drobiowe ze szparagami - przepis blogera

  • Szparagi klasycznie - przepisy na wiosnę

    Szparagi klasycznie - przepisy na wiosnę

    dojrzewającą, a następnie zapieczone, to wyśmienita przekąska, którą z pewnością oczarujesz gości. Wypróbuj także nasz przepis na szparagi na cieście francuskim z bekonem . Szparagi w boczku z parmezanem pęczek białych szparagów (ok. 8 szt.) 8 plastrów cudnego chudego duńskiego bekonu 2 łyżki tartego

  • Chrupiący boczek, złocisty bekon

    Chrupiący boczek, złocisty bekon

    Silikonowa forma do pieczenia Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Z boczkiem dobrze komponują się zarówno szparagi białe, jak i zielone. W naszym serwisie znajdziecie również przepis na szparagi na cieście francuskim z bekonem . Szparagi w boczku z