Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sezamowy łosoś z makaronem z woka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sezamowy łosoś z makaronem z woka - składniki:
Sezamowy łosoś z makaronem z woka - sposób przygotowania: Makaron włożyć do miski i zalać wrzącą wodą. Odstawić na 5 minut. Rozdzielić pałeczkami lub widelcem, odcedzić w durszlaku. Rozgrzać olej w woku, dodać warzywa i przyprawy. Podsmażać, mieszając przez 2-3 minuty, aż warzywa nabiorą intensywnych kolorów. Do warzyw dodać makaron i podsmażać przez 2 minuty. Dodać olej i ziarno sezamowe, sok z cytryny i cukier. Wymieszać. Przekładać na talerze i formować gniazdka. Zmniejszyć ogień, umieścić w woku łososia i ostrożnie podgrzać. Układać rybę w środku gniazdek z makaronu i podawać natychmiast.