Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zabajone z trawy żubrowej z truskawkami
Zabajone z trawy żubrowej z truskawkami - składniki:
Zabajone z trawy żubrowej z truskawkami - sposób przygotowania:
Żółtka ubij z cukrem i winem muscat, dodaj skórkę otartą z limonki.
Białe wino zagotuj w rondelku z dodatkiem trawy żubrowej i ostudź. Przecedź i dodaj do żółtek. Całość dokładnie ubijaj na parze, aż masa zwiększy swoja objętość i zgęstnieje.
Truskawki pokrój w ćwiartki i skrop sokiem z limonki. Przełóż je do szklanego żaroodpornego naczynia i zalej przygotowaną masą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i zapiecz na złoty kolor przez ok. 3 min. Lub - jeśli używasz szklanych pucharków, których nie możesz wstawić do piekarnika, wierzch deseru przypal specjalnym palnikiem (jak do creme brulee).
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki