Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Marynowana mozzarella

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Marynowana mozzarella - składniki:
Marynowana mozzarella - sposób przygotowania: Cebulę obierz i pokrój w ósemki. Czosnek podpraż w łupinkach na patelni. Suszone pomidory pokrój w paseczki. Usuń nasiona z większych papryczek i pokrój je w paseczki, mniejsze możesz zostawić w całości. W dużym słoju ułóż warstwami mozzarellę przesypując każdą warstwę pomidorkami, papryczkami, ziołami, solą i pieprzem. Zalej oliwą, tak aby wszystko przykryła. Słój szczelnie zamknij i wstaw na noc do lodówki, by wszystkie smaki się "przegryzły". Mozzarellę zabierz na piknik i podawaj z pajdami świeżego chleba. Rada: marynowaną mozzarellę (i marynowane oliwki z przepisu obok) podawaj z pajdami świeżego chleba. Najlepsza będzie ciabatta lub focaccia, ale chleb razowy też będzie pyszny.

Informacje o Marynowana mozzarella

  • Pita - inny sposób na kanapkę

    Pita - inny sposób na kanapkę

    drobno pokrój, wymieszaj z kaparami, resztą oliwy. sokiem i skórką otartą z cytryny, solą i pieprzem. Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki. Chlebki pita na krótko włóż do piekarnika, po czym wyjmij, napełnij sałatą, warzywami i marynowaną mozzarellą. Autor: Dorota Biały 4 chlebki pita 2 czerwone