Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Rożki z rabarbarem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Rożki z rabarbarem - składniki:
Rożki z rabarbarem - sposób przygotowania: Rabarbar umyj i pokrój w małe kawałki. Rozłóż ciasto na desce, pokrój w kwadraty. Na każdym ułóż kawałki rabarbaru, ostrożnie złóż ciasto jak pieroga i uformuj rożek. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (pamiętaj, żeby zachować między nimi odległość ? będą rosły podczas pieczenia). Wierzch posmaruj żółtkiem rozmąconym z łyżką wody. Wstaw do piekarnika z włączonym termoobiegiem rozgrzanego do 190 st. C (ok. 210 st. C zwykły piec). Piecz 10-15 minut, aż ładnie wyrosną i się zrumienią. Upieczone rożki wyjmij z pieca, ostudź i przed podaniem oprósz cukrem pudrem.