Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Karkówka w pikantnej marynacie z pieczonymi ziemniaczkami
Karkówka w pikantnej marynacie z pieczonymi ziemniaczkami - składniki:
Karkówka w pikantnej marynacie z pieczonymi ziemniaczkami - sposób przygotowania:
Dzień wcześniej zamarynuj mięso: karkówkę umyj, osusz i pokrój na 4 kotlety. Połącz wszystkie składniki marynaty. W każdy plaster mięsa wmasuj marynatę, przełóż do szczelnie zamykanego naczynia, przykryj i wstaw na co najmniej jedną dobę do lodówki. Po tym czasie rzygotuj ziemniaki: wyszorowane nieobrane ziemniaki w całości przełóż do lekko osolonego wrzątku i gotuj do 3/4 miękkości (możesz też ugotować je na parze). Odcedź i ostudź. Karkówkę ułóż na ruszcie nad średnio rozgrzanym grillem i piecz po około 15 minut z każdej strony (czas pieczenia jest uzależniony od jakości mięsa oraz stopnia rozgrzania grilla). Każdy ziemniak natnij na krzyż, ułóż na wierzchu po łyżeczce masła, zawiń szczelnie w folię aluminiową i połóż na grillu obok karkówki. Ziemniaki będą gotowe razem z karkówką. Mięso dopraw solą i podawaj.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki