Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Orzechowa gruszka
Orzechowa gruszka - składniki:
Orzechowa gruszka - sposób przygotowania:
Ćwiartkę gruszki pokrój w cienkie plastry i ułóż je na talerzu. Przygotuj orzechy w karmelu: cukier puder podgrzewaj w rondelku, aż się roztopi, zacznie wrzeć i zmieni kolor na bursztynowy. Zdejmij z ognia, odczekaj chwilę, żeby przestał wrzeć, ale będzie jeszcze gorący. Dolej łyżkę wody, wsyp orzechy i jeszcze chwilę podgrzewaj mieszając, aż orzechy połączą się z powstałym wcześniej karmelem. Na talerzu obok gruszek ułóż lody. Po drugiej stronie talerza ułóż skarmelizowane orzechy.
- 1 gruszka
- 50 g orzechy+włoskie">orzechów włoskich
- cukier puder
- 1 kulka lodów orzech włoski
- 1 kulka sorbetu z gruszek
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki