Z farszem szpinakowym
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (450 g)
- 1/2 opakowania mrożonego szpinaku
- 200 g twarogu
- 1/2 kostki fety
- 2 ząbki czosnku
- pieprz
- sól
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 jajko (do posmarowania)
Informacje o Z farszem szpinakowym
-
Smaki lata we wrześniowym menu dnia
. Źródło: Nowa Kuchnia Polska Gotowe pierogi możesz od razu podawać. Szpinakowe są pyszne polane rozpuszczonym masłem i posypane parmezanem. Pierogi z farszem szpinakowym ciasto na pierogi: 1/2 kg mąki pszennej 2 jajka 3 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła 200 ml ciepłej (ale nie gorącej) wody
-
Druga szansa dla szpinaku
przesadzić, gdyż może zdominować potrawę. Pierogi z farszem szpinakowym Ciasto na pierogi: 1/2 kg mąki pszennej 2 jajka 3 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła 200 ml ciepłej (ale nie gorącej) wody Farsz: 250 g liści szpinaku (możesz użyć mrożonych) 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy 1 ząbek czosnku 200
-
Przekąski własnej roboty do zabrania w podróż. Co jeść w drodze zamiast kanapek?
(zobacz przepis Ani Starmach na paczuszki z ciasta francuskiego z farszem szpinakowym ). Składniki: 1 opakowanie (500 g) ciasta francuskiego 200 g dobrej fety kilka listków mięty lub melisy 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka listków tymianku 1 żółtko czarnuszka słodka papryka w proszku
-
Makaron nieźle zapieczony
Cannelloni to makaron w kształcie dużych, szerokich rurek. My proponujemy Wam jedną z popularniejszych wersji cannelloni - makaron zapiekany z farszem szpinakowym. Cannelloni ze szpinakiem Składniki: 1 kg świeżego szpinaku sól, pieprz 300 g ostrego sera żółtego 2 cebule 4
-
Byle do wiosny! Zdrowa i kolorowa kuchnia na koniec zimy
szegedyński [Jakub Kuroń gotuje] To nie to samo, co świeże liście, ale mrożonym szpinakiem warto się zainteresować. Może nie zrobisz z nim sałatki, ale farsz do pierogów i naleśników jak najbardziej. Pierogi z farszem szpinakowym ciasto na pierogi: 1/2 kg mąki pszennej 2 jajka 3 łyżki oleju lub
-
Gotuj raz na kilka dni
. Pierogi z farszem szpinakowym ciasto na pierogi: 1/2 kg mąki pszennej 2 jajka 3 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła 200 ml ciepłej (ale nie gorącej) wody Farsz: 250 g liści szpinaku (możesz użyć mrożonych) 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy 1 ząbek czosnku 200 g półtłustego twarogu 200 g ser typu
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki