Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Deser Malaga

Autor
A A A
  • Deser Malaga

    Fot. Sławomir Smolarek www.smolarekstudio.pl

    Czas przygotowania: do 30 minut

    Poziom trudności: łatwe

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Deser Malaga - składniki:
Deser Malaga - sposób przygotowania: Rodzynki zalej wrzątkiem z dodatkiem rumu. Odstaw na około godzinę, aby zrobiły się miękkie, następnie odcedź. Przygotuj polewę czekoladową: rozpuść połamaną czekoladę z 3-4 łyżkami wrzącej wody i ostudź. Ułóż rodzynki na dnie pucharka lub miseczki i polej je delikatnie polewą czekoladową. Na rodzynki ułóż lody. Udekoruj połówkami jasnego winogrona i podawaj.