Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Czosnkowe pieczone łódeczki z ziemniaków

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Czosnkowe pieczone łódeczki z ziemniaków - składniki:
Czosnkowe pieczone łódeczki z ziemniaków - sposób przygotowania: Czosnek przeciśnij przez praskę, natkę posiekaj. Ziemniaki wyszoruj, pokrój w łódeczki, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. W dużej misce wymieszaj ziemniaki z 2 łyżkami oliwy, dopraw solą i pieprzem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż na nią ziemniaki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 st. C i piecz, obracając je od czasu do czasu, ok. pół godziny. Następnie zwiększ temperaturę do maksymalnej (możesz też przełączyć na termoobieg) i piecz ok. 5 minut, aż ziemniaki się zrumienią. W dużej misce wymieszaj natkę, czosnek i 1 łyżkę oliwy. Przełóż do niej gorące ziemniaki i dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem, podawaj na ciepło.

Informacje o Czosnkowe pieczone łódeczki z ziemniaków

  • Menu dnia z pyszną quesadillą

    Menu dnia z pyszną quesadillą

    mnóstwo przepisów na sałatki . Czosnkowe pieczone łódeczki z ziemniaków 1 kg niewielkich ziemniaków mniej więcej tej samej wielkości 4 ząbki czosnku 3-4 łyżki oliwy kilka gałązek natki pietruszki sól pieprz Czosnek przeciśnij przez praskę, natkę posiekaj. Ziemniaki wyszoruj, pokrój w łódeczki