Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kulki z kurczaka i krewetek z sosem andaluzyjskim

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kulki z kurczaka i krewetek z sosem andaluzyjskim - składniki:
Kulki z kurczaka i krewetek z sosem andaluzyjskim - sposób przygotowania: Pierś kurczaka pokrój na kawałki, zmiel w maszynce razem z krewetkami, wymieszaj z mąką ziemniaczaną, jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i natką. Dopraw cukrem i solą (masa powinna mieć słodkawy smak). Z masy uformuj kulki o średnicy 3-4 cm. W garnku z wkładka do gotowania na parze zagotuj wodę. Partiami wkładaj kulki do górnej części garnka i gotuj na parze pod przykryciem około 10 minut.. Wymieszaj składniki sosu, dopraw solą i pieprzem. Ugotowane kulki wystudź, nabij na wykałaczki i ułóż na półmisku. Podawaj z sosem. Koszt: około 18 złotych