Risotto al barolo
Informacje o Risotto al barolo
-
Chrupiący boczek, złocisty bekon
Risotto al barolo pochodzi z regionu Piedmontu i jest zwykle przygotowywane z dodatkiem wina Barolo. W sezonie dyniowym możesz również przyrządzić risotto z dynią i boczkiem . Risotto al barolo 500 g ryżu (najlepiej arborio lub carnaroli) 150 ml czerwonego wytrawnego wina barolo (albo innego
-
Dania jednogarnkowe - nie tylko z mięsem
apetyczne przepisy na tę włoską specjalność . Risotto al barolo 500 g ryżu (najlepiej arborio lub carnaroli) 150 ml czerwonego wytrawnego wina barolo (albo innego czerwonego wytrawnego wina) 150 g bekonu 150 g parmezanu 1 cebula 1 marchewka 1/2 małego selera 3 łyżki masła 1 i 1/2 l bulionu 1
-
Risotto - molto bene!
Alessi Patelnia duża Pots Hendi Patelnia Tescoma Duża patelnia Sprawdź ceny ? Porównaj ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Z boczkiem, selerem i marchewką - syci i zaspokaja głód na dłużej. Risotto al barolo 500 g ryżu (najlepiej arborio lub carnaroli) 150 ml
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki