Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bunuelos

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Bunuelos - składniki:
Bunuelos - sposób przygotowania: Roztop masło i gdy lekko przestygnie połącz z mlekiem i jajkami. W dużej misce wymieszaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Powoli wlewaj masę mleczno-jajeczną i zagarniaj dłonią ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Odstaw na 10 minut. W głębokim naczyniu rozgrzej olej. Z ciasta uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Wrzucaj na rozgrzany tłuszcz i smaż około minuty z każdej strony, aż będą złocisto-brązowe. Wyjmij łyżką cedzakową i osusz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Przełóż na talerz obsypując cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Koszt: około 8 złotych