Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pudding z maślanki z malinami
Pudding z maślanki z malinami - składniki:
Pudding z maślanki z malinami - sposób przygotowania:
Namocz żelatynę w 1/4 szklanki mleka i odstaw do napęcznienia. Pozostałe mleko przelej do rondelka, dodaj cukier i przekrojoną wzdłuż laskę wanilii. Podgrzej (ale nie gotuj) i mieszaj, aż cukier się rozpuści. Zdejmij z ognia, dodaj mleko z żelatyną i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Odstaw do wystudzenia. Wyjmij wanilię i wyskrob pozostałe ziarenka, dodaj je do mleka (osłonkę wysusz i użyj do aromatyzowania cukru).Do przestudzonego mleka dodaj roztrzepaną maślankę, wymieszaj i przelej do pucharków. Wstaw do lodówki na noc.Deser podawaj na zimno ze świeżymi malinami.
Dietetyczny deser, który zrobisz w 5 minut i zjesz bez wyrzutów sumienia [HAPS FIT]
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki