Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pudding z maślanki z malinami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pudding z maślanki z malinami - składniki:
Pudding z maślanki z malinami - sposób przygotowania: Namocz żelatynę w 1/4 szklanki mleka i odstaw do napęcznienia. Pozostałe mleko przelej do rondelka, dodaj cukier i przekrojoną wzdłuż laskę wanilii. Podgrzej (ale nie gotuj) i mieszaj, aż cukier się rozpuści. Zdejmij z ognia, dodaj mleko z żelatyną i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Odstaw do wystudzenia. Wyjmij wanilię i wyskrob pozostałe ziarenka, dodaj je do mleka (osłonkę wysusz i użyj do aromatyzowania cukru).Do przestudzonego mleka dodaj roztrzepaną maślankę, wymieszaj i przelej do pucharków. Wstaw do lodówki na noc.Deser podawaj na zimno ze świeżymi malinami.
Dietetyczny deser, który zrobisz w 5 minut i zjesz bez wyrzutów sumienia [HAPS FIT]