Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Grzanki z tatarem
Grzanki z tatarem - składniki:
Grzanki z tatarem - sposób przygotowania:
Przygotuj tatara: wołowinę oczyść, umyj, osusz, drobno posiekaj (lub zmiel), przełóż do miski.
Jajka sparz i oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do miski z mięsem.
Cebulę obierz i bardzo drobno posiekaj, podobnie ogórki kiszone i marynowane grzybki. Przełóż do miski z wołowiną. Szproty rozgnieć widelcem i także przełóż do miski.
Tatara dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku maggi, oliwą, solą, pieprzem i musztardą.
Przygotuj grzanki: bagietkę pokrój w kromki, ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika z włączonym termoobiegiem rozgrzanym do 180 st. C (w zwykłym piecu 200 st. C) i opiekaj ok. 6-7 minut, aż będą rumiane.
Porcje tatara nakładaj na grzanki i podawaj.
Informacje o Grzanki z tatarem
-
Pyszna wołowina - na siedem sposobów
. Autor: Zuzanna Wiciejowska Tatar (zwany także befsztykiem tatarskim) wywodzi się z kuchni francuskiej. Prawdziwą popularność zyskał na przełomie XIX i XX wieku. W Polsce przyrządzany często z dodatkiem płynnej przyprawy Maggi, którą na świecie zastępuje np. sos Worcestershire. Grzanki z tatarem 250
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki