Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Grzanki z tatarem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Grzanki z tatarem - składniki:
Grzanki z tatarem - sposób przygotowania: Przygotuj tatara: wołowinę oczyść, umyj, osusz, drobno posiekaj (lub zmiel), przełóż do miski. Jajka sparz i oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do miski z mięsem. Cebulę obierz i bardzo drobno posiekaj, podobnie ogórki kiszone i marynowane grzybki. Przełóż do miski z wołowiną. Szproty rozgnieć widelcem i także przełóż do miski. Tatara dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku maggi, oliwą, solą, pieprzem i musztardą. Przygotuj grzanki: bagietkę pokrój w kromki, ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika z włączonym termoobiegiem rozgrzanym do 180 st. C (w zwykłym piecu 200 st. C) i opiekaj ok. 6-7 minut, aż będą rumiane. Porcje tatara nakładaj na grzanki i podawaj.

Informacje o Grzanki z tatarem

  • Pyszna wołowina - na siedem sposobów

    Pyszna wołowina - na siedem sposobów

    . Autor: Zuzanna Wiciejowska Tatar (zwany także befsztykiem tatarskim) wywodzi się z kuchni francuskiej. Prawdziwą popularność zyskał na przełomie XIX i XX wieku. W Polsce przyrządzany często z dodatkiem płynnej przyprawy Maggi, którą na świecie zastępuje np. sos Worcestershire. Grzanki z tatarem 250