Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kalmary z chorizo i fasolą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kalmary z chorizo i fasolą - składniki:
Kalmary z chorizo i fasolą - sposób przygotowania: Przygotuj sos: czosnek, anchois, kapary, kolendrę, bazylię i sok z cytryny zmiksuj blenderem, na koniec stopniowo dolej oliwę i ponownie zmiksuj, dopraw solą i pieprzem. Kalmary rozmroź i odsącz na sicie. Chorizo pokrój w 0,5-cm plasterki, fasolę odsącz na sicie i przepłucz wodą. Na dużej patelni rozgrzej oliwę i przesmaż na niej kiełbasę, aż się zrumieni i będzie chrupiąca. Dodaj kalmary i smaż razem ok. 2 minut (ważne - za długo smażone kalmary będą gumiaste). Następnie dodaj fasolę i podgrzewaj, cały czas mieszając. Zdejmij z ognia, dodaj sos, wymieszaj i od razu podawaj.
Kalmary po czarnogórsku w 5 minut