Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pałki kurczaka z rozmarynem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pałki kurczaka z rozmarynem - składniki:
  • 6 pałek z kurczaka (nóżki bez podudzi)
  • 2-3 gałązki rozmarynu
  • sok z 1/2 cytryny
  • oliwa
  • sól
Pałki kurczaka z rozmarynem - sposób przygotowania: Mięso oczyść, umyj, osusz i natrzyj solą. Delikatnie pod skórą umieść po kawałku gałązki rozmarynu, skrop sokiem z cytryny i oliwą, dokładnie wymieszaj, przełóż do miski, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut. Po tym czasie przełóż pałki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub do naczynia do zapiekania i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz ok. 30 minut, aż mięso się zrumieni.

Informacje o Pałki kurczaka z rozmarynem

  • Kurczak pieczony - idealny na piknik i nie tylko

    Kurczak pieczony - idealny na piknik i nie tylko

    . Jeśli nie masz świeżego, możesz równie dobrze użyć suszonego. Pałki kurczaka z rozmarynem 6 pałek z kurczaka (nóżki bez podudzi) 2-3 gałązki rozmarynu sok z 1/2 cytryny oliwa sól Mięso oczyść, umyj, osusz i natrzyj solą. Delikatnie pod skórą umieść po kawałku gałązki rozmarynu, skrop sokiem z