Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizaæ

Kanapki z ³ososiem ba³tyckim i serkiem kremowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 g³osów)

Kanapki z ³ososiem ba³tyckim i serkiem kremowym - sk³adniki:
  • 4 ma³e bu³eczki lub 8 kromek bu³ki
  • 250 g ³ososia ba³tyckiego wêdzonego na zimno
  • 150 g naturalnego kremowego bia³ego serka
  • sok z 1/2 cytryny
  • szczypiorek
Kanapki z ³ososiem ba³tyckim i serkiem kremowym - sposób przygotowania: Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj. Rybê obierz i sprawd¼, czy nie ma o¶ci, podziel na mniejsze kawa³ki. Bu³ki przekrój na pó³ i ka¿d± posmaruj serkiem, na po³owie u³ó¿ kawa³ki ³ososia, skrop delikatnie cytryn±, posyp szczypiorkiem i przykryj drug± po³ówk± bu³ki. Ka¿d± osobno zawiñ w papier ¶niadaniowy i w³ó¿ do foliowej torebki z zamkniêciem.