Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kompot porzeczkowo-morelowy z cynamonem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kompot porzeczkowo-morelowy z cynamonem - składniki:
Kompot porzeczkowo-morelowy z cynamonem - sposób przygotowania: Owoce umyj i osusz, porzeczki oberwij z gałązek, z moreli usuń pestki. Owoce przełóż do garnka i zalej około 1,5 litra wody. Wrzuć cynamon i wsyp 3 łyżki cukru. Zagotuj, a następnie przykryj garnek pokrywką i wyłącz ogień. Przestudzony kompot odcedź. Możesz go ewentualnie dosłodzić, ale zanim to zrobisz, pamiętaj, że ciepły kompot wydaje się mniej słodki niż zimny. Przechowuj w lodówce do 3 dni.

Informacje o Kompot porzeczkowo-morelowy z cynamonem

  • Domowe napoje

    Domowe napoje

    kwintesencja lata. Najlepszy jest mocno schłodzony. Kompot porzeczkowo-morelowy z cynamonem 500 g czerwonych porzeczek 500 g moreli 1 laska cynamonu cukier do smaku Owoce umyj i osusz, porzeczki oberwij z gałązek, z moreli usuń pestki. Owoce przełóż do garnka i zalej około 1,5 litra wody. Wrzuć cynamon i