Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kompot porzeczkowo-morelowy z cynamonem
Kompot porzeczkowo-morelowy z cynamonem - składniki:
Kompot porzeczkowo-morelowy z cynamonem - sposób przygotowania:
Owoce umyj i osusz, porzeczki oberwij z gałązek, z moreli usuń pestki. Owoce przełóż do garnka i zalej około 1,5 litra wody. Wrzuć cynamon i wsyp 3 łyżki cukru. Zagotuj, a następnie przykryj garnek pokrywką i wyłącz ogień. Przestudzony kompot odcedź. Możesz go ewentualnie dosłodzić, ale zanim to zrobisz, pamiętaj, że ciepły kompot wydaje się mniej słodki niż zimny. Przechowuj w lodówce do 3 dni.
Informacje o Kompot porzeczkowo-morelowy z cynamonem
-
Domowe napoje
kwintesencja lata. Najlepszy jest mocno schłodzony. Kompot porzeczkowo-morelowy z cynamonem 500 g czerwonych porzeczek 500 g moreli 1 laska cynamonu cukier do smaku Owoce umyj i osusz, porzeczki oberwij z gałązek, z moreli usuń pestki. Owoce przełóż do garnka i zalej około 1,5 litra wody. Wrzuć cynamon i
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki