Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Grzanki z prawdziwkami i rozmarynem
Grzanki z prawdziwkami i rozmarynem - składniki:
Grzanki z prawdziwkami i rozmarynem - sposób przygotowania:
Grzyby oczyść, każdy pokrój na 3-4 plasterki i osusz papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, dodaj grzyby i drobno posiekany rozmaryn. Dopraw solą i pieprzem i smaż grzyby, aż się zrumienią.
Czosnek i pietruszkę posiekaj, dopraw solą i kilkoma kroplami oliwy. Pieczywo pokrój na kromki, natrzyj je mieszanką czosnku i pietruszki i podsmaż z dwóch stron na patelni. Na ciepłych grzankach układaj grzyby i natychmiast podawaj.
- 300 g prawdziwków (borowików)
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
- 1/2 pęczka pietruszki
- 4 ząbki czosnku
- 1 bagietka lub chleb
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- olej do smażenia
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki