Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pstrag zawijany w szynce
Pstrag zawijany w szynce - składniki:
Pstrag zawijany w szynce - sposób przygotowania:
Rybę oczyść, umyj, osusz i podziel na 8 kawałków. Na plastrach szynki układaj kawałki ryby, dopraw solą i pieprzem i nałóż po kawałku z połowy masła (40 g). Każdy plaster zwiń w roladkę i zepnij wykałaczką. Na patelni rozgrzej połowę oleju (3 łyżki) i 1 łyżkę masła (15 g), obsmaż roladki i przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 st. C i piecz 6-7 minut.
Przygotuj sos: z pozostałego masła odłóż 1 łyżkę, a resztę roztop na patelni z pozostałym olejem, dolej bulion i wino, zamieszaj. Gotuj, aż sos zredukuje objętość o dwie trzecie, następnie zdejmij z ognia, dodaj łyżkę masła i wymieszaj.
Gotowe roladki podawaj z sosem i sałatą skropioną cytryną i opcjonalnie olejem z orzechów.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki