Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron linguine z cukinią i serem ricotta

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Makaron linguine z cukinią i serem ricotta - składniki:
Makaron linguine z cukinią i serem ricotta - sposób przygotowania: Cukinie umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach, lekko odciśnij nadmiar wody. Czosnek przeciśnij przez praskę, z papryczki usuń gniazdo nasienne i drobno posiekaj. Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonego wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź. W dużym rondlu na małym ogniu rozgrzej niewielką ilość oliwy i przesmaż na niej czosnek i papryczkę, następnie dodaj cukinię, zwiększ ogień i smaż 3-4 minuty, na koniec dopraw solą i pieprzem. Dodaj makaron, wymieszaj i rozłóż do 4 talerzy. Na wierzch każdej porcji ułóż po 1 łyżce świeżej ricotty, oprósz solą i pieprzem, podawaj.

Informacje o Makaron linguine z cukinią i serem ricotta

  • Szybko i łatwo - zrób makaron!

    Szybko i łatwo - zrób makaron!

    jest bardzo delikatny i kremowy, dobrze komponuje się w sosach i świetnie pasuje do cukinii. Ostra papryczka ożywia smak delikatnej cukinii i serka. Makaron linguine z cukinią i serem ricotta 500 g makaronu linguine (cienkie wstążki) 2-3 (400-500 g) cukinie 3-4 ząbki czosnku 1 ostra papryczka 4