Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Galaretka dwukolorowa z grejpfrutów z karmelową bitą śmietaną

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Galaretka dwukolorowa z grejpfrutów z karmelową bitą śmietaną - składniki:
Galaretka dwukolorowa z grejpfrutów z karmelową bitą śmietaną - sposób przygotowania: Przygotuj galaretkę: do garnka wlej wodę, wino, sok z cytryny, dodaj cukier, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Dodaj żelatynę, pomieszaj i przecedź przez sitko (opcjonalnie), wystudź (pilnuj, żeby się nie ścięło). Grejpfruty obierz, usuń błonki i wyfiletuj (wytnij z cząstek sam miąższ). Owoce dodaj do przygotowanej galaretki i zamieszaj. Przełóż do miseczek i wstaw do lodówki, żeby galaretka stężała. Przygotuj bitą śmietanę: składniki wymieszaj i ubij mikserem. Galaretkę podawaj z kleksem bitej śmietany.

Informacje o Galaretka dwukolorowa z grejpfrutów z karmelową bitą śmietaną

  • Kolorowe menu dnia dla dodania sił

    Kolorowe menu dnia dla dodania sił

    Chociaż nazwa tego deseru wydaje się skomplikowana, samo przygotowanie jest proste. W efekcie powstaje lekka galaretka. Galaretka dwukolorowa z grejpfrutów z karmelową bitą śmietaną galaretka: 360 ml wody 20 ml białego wina słodkiego 10 ml soku z cytryny 200 g cukru 8 g żelatyny 2 białe grejpfruty 2