Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ryż po kreolsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ryż po kreolsku - składniki:
Ryż po kreolsku - sposób przygotowania: W rondlu rozgrzej łyżkę oliwy i zeszklij na niej ryż. Dolej bulion, pieprz i gotuj na małym ogniu, aż ryż będzie miękki. Mango obierz i pokrój w paski. Formę o średnicy około 28 cm (lub 12 kokilek) wysmaruj olejem. Cebulę umyj, oczyść i pokrój w cienkie krążki. Oliwki pokrój w plasterki. Ryż dopraw sosem sojowym, cynamonem i gałką muszkatołową. Wymieszaj z mango, cebulą, orzechami i przełóż do formy. Całość skrop olejem, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piecz ok. 30 minut.