Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Łosoś marynowany z buraczkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Łosoś marynowany z buraczkami - składniki:
Łosoś marynowany z buraczkami - sposób przygotowania: Buraka umyj i ugotuj w wodzie lub upiecz do miękkości. Ostudź, obierz i pokrój w plasterki. Przygotuj marynatę: w miseczce wymieszaj cukry, sól, musztardę i szczyptę mielonej gałki muszkatołowej. Zamarynuj łososia: rybę oczyść, umyj i osusz. Na podwójnym arkuszu folii aluminiowej ułóż łososia skórą do dołu, natrzyj przygotowaną marynatą i na wierzchu ułóż plastry buraka. Całość ciasno zawiń w folię, przełóż na tacę, przykryj deseczką i obciąż, np. puszką lub pełnym słoikiem. Wstaw do lodówki na co najmniej 24 godziny. Ważne - marynowana ryba może puścić sok i jeśli niedokładnie zawiniesz ją w folię, sok wycieknie. Przed podaniem łososia rozwiń z folii, usuń plastry buraków i delikatnie wytrzyj resztki marynaty. Pokrój rybę w cienkie plasterki i podawaj z sosem ze śmietany wymieszanej z chrzanem.

Informacje o Łosoś marynowany z buraczkami

  • Bohater świątecznego stołu

    Bohater świątecznego stołu

    nowoczesnego? Solidny kawałek łososia zamarynuj w buraczkach. Łosoś marynowany z buraczkami 500 g surowego filetu z łososia ze skórą 1 duży burak marynata: 1 łyżka musztardy typu Dijon 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki zwykłego cukru 1 łyżeczka brązowego cukru gałka muszkatołowa sos: 200 ml śmietany 18

  • Buraki na słono i słodko

    Buraki na słono i słodko

    trąbkę - różę. Autor: gruszkinawierzbiee.blogspot.com Buraki doskonale pasują również do śledzi. Wypróbuj na przykład nasze przepisy na śledzia pod pierzynką oraz sałatkę ziemniaczaną ze śledziem . Łosoś marynowany z buraczkami 500 g surowego filetu z łososia ze skórą 1 duży burak Marynata: 1