Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Gruszki pod czekoladową pierzynką

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Gruszki pod czekoladową pierzynką - składniki:
Gruszki pod czekoladową pierzynką - sposób przygotowania: Gruszki obierz i pokój w drobną kostkę. Włóż do rondla, dodaj sok z cytryny, 1 łyżkę cukru pudru i gotuj na małym ogniu około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie polej gruszki likierem i przełóż wraz z sokiem do czterech kokilek. Przygotuj masę: w misce wymieszaj pozostały cukier, kakao i migdały. Białka ubij na sztywną pianę i ostrożnie wymieszaj z pozostałymi składnikami. Czekoladową masę nałóż na gruszki i wyrównaj łyżeczką. Kokilki wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C i piecz 20 minut, aż wierzch stwardnieje. Podawaj na ciepło.