Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Polędwiczki z tymiankiem
Polędwiczki z tymiankiem - składniki:
Polędwiczki z tymiankiem - sposób przygotowania:
Polędwiczki umyj, osusz, skrop łyżką oleju, natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posyp obficie pieprzem i tymiankiem, zawiń w folię i włóż na 3-4 godziny do lodówki (im dłużej będą tam leżały, tym bardziej będą aromatyczne i kruche). Gdy mięso skończy się marynować, rozgrzej w garnku pozostały olej, dodaj masło i gdy zacznie się pienić, obsmaż polędwiczki ze wszystkich stron. Następnie dolej pół szklanki gorącej wody, posyp polędwiczki solą według uznania i duś około 20 minut. Podawaj z żurawiną, gruszkami lub śliwkami z octu
Informacje o Polędwiczki z tymiankiem
-
Menu dnia na rozgrzewkę
Do polędwiczek doskonale pasuje żurawina, ale też gruszki lub śliwki w occie. Polędwiczki z tymiankiem Składniki: 3 długie polędwiczki wieprzowe 2 łyżki oleju 2 łyżki masła 2 łyżki tymianku 1-2 duże ząbki czosnku 3 łyżki oleju sól grubo mielony pieprz Polędwiczki umyj, osusz, skrop łyżką oleju
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki