Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Schabowe paluszki w panierce z sera

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Schabowe paluszki w panierce z sera - składniki:
Schabowe paluszki w panierce z sera - sposób przygotowania: Schab umyj, osusz pokrój na plastry o grubości ok. 1,5 cm, a następnie na paski. Posyp solą i pieprzem, obtocz w mące, w roztrzepanych jajkach i na koniec w żółtym serze. Na patelni rozgrzej olej, smaż schabowe paluszki na rumiano z każdej strony. Po smażeniu przekładaj je na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Rada: zamiast sera możesz użyć panierki z sezamu, drobno rozkruszonych płatków kukurydzianych lub płatków migdałowych.

Informacje o Schabowe paluszki w panierce z sera

  • Niedrogie menu z twistem

    Niedrogie menu z twistem

    schabowego, przygotujesz takie smakowite paluszki? Oprócz sera możesz panierować je również w sezamie, migdałowych płatkach czy drobno posiekanych orzechach. Podawaj z pikantną surówką, np. porową. Schabowe paluszki w panierce z sera 500 g schabu bez kości 2 jajka 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki

  • Pyszny żółty ser - nie tylko na kanapce

    Pyszny żółty ser - nie tylko na kanapce

    Jego intensywność podkreśli smak makaronu, grzanek, sałatek. Przyjemnie słony i delikatnie słodki żółty ser smakuje i na ciepło, i na zimno. Schabowe paluszki w panierce z sera Zwykły schabowy? Nie tym razem! Pokrój mięso w paluszki, a do panierki dodaj żółty ser i ewentualnie ulubione zioła

  • Ekspresowy obiad z mięsem - gotowy w pół godziny!

    Ekspresowy obiad z mięsem -  gotowy w pół godziny!

    paluszki w panierce z sera 500 g schabu bez kości 2 jajka 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki startego żółtego sera 3 łyżki oleju sól pierz Schab umyj, osusz pokrój na plastry o grubości ok. 1,5 cm, a następnie na paski. Posyp solą i pieprzem, obtocz w mące, w roztrzepanych jajkach i na koniec w żółtym

  • Obiad na szybko

    Obiad na szybko

    paluszki w panierce z sera 500 g schabu bez kości 2 jajka 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki startego żółtego sera 3 łyżki oleju sól pierz Schab umyj, osusz pokrój na plastry o grubości ok. 1,5 cm, a następnie na paski. Posyp solą i pieprzem, obtocz w mące, w roztrzepanych jajkach i na koniec w żółtym

  • Pełny obiad za około 30 zł [CZTERY ZESTAWY]

    Pełny obiad za około 30 zł [CZTERY ZESTAWY]

    kukurydzianych (ewentualnie sezamu lub płatków migdałowych). Podawaj z ulubioną sałatką. Schabowe paluszki w panierce z sera 500 g schabu bez kości 2 jajka 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki startego żółtego sera 3 łyżki oleju sól pierz Schab umyj, osusz pokrój na plastry o grubości ok. 1,5 cm, a następnie