Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Frittata ze spaghetti

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Frittata ze spaghetti - składniki:
Frittata ze spaghetti - sposób przygotowania: Żółty ser zetrzyj na tarce. Cebulę i marchew umyj, obierz i drobno posiekaj. Na dużej patelni podgrzej 2 łyżki oliwy. Usmaż warzywa, a gdy będą miękkie, dodaj mieloną wołowinę i podgrzewaj, aż mięso ściemnieje. Następnie dodaj pomidory, dopraw solą, pieprzem i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut, co jakiś czas mieszając. W dużym garnku zagotuj osoloną wodę, do wrzątku wrzuć makaron i ugotuj go al dente. Odcedź i przełóż na patelnię z sosem mięsnym. Całość wymieszaj i odstaw. Gdy sos wystygnie, dodaj jaja, natkę pietruszki i ser. Wszystko starannie wymieszaj. Formę do pieczenia o średnicy 28 cm i bokach wysokości 5 cm posmaruj odrobiną oliwy. Przełóż do niego masę makaronową i wyrównaj powierzchnię. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekaj przez 20 minut, aż potrawa się zetnie i skruszeje. Podawaj na ciepło lub na zimno ze świeżą rukolą.