Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krewetki w ziołach
Krewetki w ziołach - składniki:
Krewetki w ziołach - sposób przygotowania:
Krewetki, jeśli były zamrożone, rozmroź, przepłucz zimną wodą i osusz.
Mąkę, zioła i sól przełóż do mocnego worka spożywczego, wymieszaj, potrząsając, a następnie wsyp tam osuszone krewetki i potrząśnij torebką tak, aby mąka obsypała krewetki.
W dużym rondlu lub we frytownicy rozgrzej olej i ostrożne wkładaj krewetki, wcześniej delikatnie otrzepując je z nadmiaru panierki. Smaż ok. 3 minut, przekładaj na ręcznik wyłożony ręcznikiem papierowym i podawaj z ćwiartkami cytryny.
Krewetki w kokosowej panierce
Informacje o Krewetki w ziołach
-
Rolowanki
250 ml oleju do smażenia Ugotować makaron ryżowy i pokroić na krótkie 2-3 centymetrowe kawałki. W moździerzu rozetrzeć czosnek z korzeniem kolendry. Mięso mielone, krewetki i zioła utarte w moździerzu wrzucić na patelnię i przesmażyć, poczym wymieszać z makaronem. Na
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki