Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Chłodnik z zielonych warzyw i koziego sera

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Chłodnik z zielonych warzyw i koziego sera - składniki:
Chłodnik z zielonych warzyw i koziego sera - sposób przygotowania: Warzywa umyj i osusz. Z papryk usuń gniazda nasienne oraz białe błonki, pokrój je na kawałki. Ogórki, łodygę selera naciowego, czosnek, szpinak i zioła również pokrój na mniejsze kawałki. Wszystko razem wymieszaj, dodaj pół litra wody, oliwę i za pomocą blendera zmiksuj całość na gładką konsystencję, w razie potrzeby dolewając pozostałą wodę. Chłodnik dopraw solą i pieprzem, a następnie wstaw do lodówki na 3 godz. W tym czasie zmiksuj jogurt z kozim twarożkiem. Orzechy upraż na suchej patelni i ostudź. Chłodnik podawaj na zimno z kleksami jogurtowo-serowymi, prażonymi orzechami i oliwą carotino z oleju z owoców czerwonej palmy i oleju rzepakowego.
Chłodnik z botwiny, marynowana cielęcina, żółtko confit [Gotuj z Melanią]