Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krewetki w śmietanie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Krewetki w śmietanie - składniki:
  • Rozmrożone krewetki natnij wzdłuż na grzbiecie i usuń czarną żyłkę. Opłucz i osusz. Papryki
  • pomidory i cebulę pokrój w drobną kostkę. Przygotuj sofrito: na patelni rozgrzej oliwę
  • dodaj cebulę
  • sól i pieprz
  • smaż
  • aż się zeszklą
  • dodaj resztę warzyw i chili. Smaż powoli
  • aż zaczną pachnieć. Dodaj krewetki
  • zwiększ ogień. Kiedy krewetki się zaróżowią
  • wlej śmietankę
  • zagotuj. Dodaj ser
  • podgrzewaj
  • uzupełnij przyprawy do smaku.
Krewetki w śmietanie - sposób przygotowania: Rozmrożone krewetki natnij wzdłuż na grzbiecie i usuń czarną żyłkę. Opłucz i osusz. Papryki, pomidory i cebulę pokrój w drobną kostkę. Przygotuj sofrito: na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę, sól i pieprz, smaż, aż się zeszklą, dodaj resztę warzyw i chili. Smaż powoli, aż zaczną pachnieć. Dodaj krewetki, zwiększ ogień. Kiedy krewetki się zaróżowią, wlej śmietankę, zagotuj. Dodaj ser, podgrzewaj, uzupełnij przyprawy do smaku.
Krewetki w kokosowej panierce