Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krewetki w śmietanie
Krewetki w śmietanie - składniki:
Krewetki w śmietanie - sposób przygotowania:
Rozmrożone krewetki natnij wzdłuż na grzbiecie i usuń czarną żyłkę. Opłucz i osusz. Papryki, pomidory i cebulę pokrój w drobną kostkę. Przygotuj sofrito: na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę, sól i pieprz, smaż, aż się zeszklą, dodaj resztę warzyw i chili. Smaż powoli, aż zaczną pachnieć. Dodaj krewetki, zwiększ ogień. Kiedy krewetki się zaróżowią, wlej śmietankę, zagotuj. Dodaj ser, podgrzewaj, uzupełnij przyprawy do smaku.
- Rozmrożone krewetki natnij wzdłuż na grzbiecie i usuń czarną żyłkę. Opłucz i osusz. Papryki
- pomidory i cebulę pokrój w drobną kostkę. Przygotuj sofrito: na patelni rozgrzej oliwę
- dodaj cebulę
- sól i pieprz
- smaż
- aż się zeszklą
- dodaj resztę warzyw i chili. Smaż powoli
- aż zaczną pachnieć. Dodaj krewetki
- zwiększ ogień. Kiedy krewetki się zaróżowią
- wlej śmietankę
- zagotuj. Dodaj ser
- podgrzewaj
- uzupełnij przyprawy do smaku.
Krewetki w kokosowej panierce
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki