Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pęczak z marchewką, selerem i kolendrą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pęczak z marchewką, selerem i kolendrą - składniki:
Pęczak z marchewką, selerem i kolendrą - sposób przygotowania: Pęczak opłukać na sicie. Zagotować dwie szklanki wody i wrzucić pęczak do wrzątku. Zmniejszyć gaz i gotować na małym ogniu. Cebulę, seler i marchew pokroić w drobniutką kostkę. Na dużej patelni rozgrzać oliwę i usmażyć warzywa na rumiano, posolić, mieszać. Pod koniec smażenia dodać ziarna przypraw i chili. Na patelni powinna być mocno zrumieniona, gęsta i aromatyczna mieszanka przypraw. Dodać na patelnię pęczak i wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Podać na gorąco. W wersji sałatkowej do pracy całość ostudzić, dodać posiekaną nać kolendry (lub nać pietruszki) i doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Pęczotto patriotyczne z młodą kapustą i porem