Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Fondant au chocolat

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Fondant au chocolat - składniki:
Fondant au chocolat - sposób przygotowania: Rozpuścić masło z czekoladą w kąpieli wodnej. Ostudzić; masa ma być ciepła, ale nie gorąca. Trzepaczką wymieszać całe jajka i dodatkowe żółtka z cukrem. Składniki połączyć z czekoladową masą. Dodać mąkę i wymieszać. Foremki posmarować masłem i posypać kakao. Wlać masę, piec 10 min w temp. 180 st. C. Po upieczeniu ostrożnie przełożyć ciepłe ciastka na talerz i zajadać. Smakuje z purée z pigwy, rabarbaru, gruszki lub jabłka, z bitą śmietaną z wanilią, konfiturą z róży, pomarańczy, cząstkami grapefruita i malinami.