Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kanapka z indykiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kanapka z indykiem - składniki:
Kanapka z indykiem - sposób przygotowania: Zamarynuj mięso: indyka oczyść, umyj, osusz, przełóż do mocnej torebki foliowej, dolej sos. Rozprowadź marynatę po mięsie, zakręć torebkę i wstaw na kilka godzin do lodówki (lub na noc). Mięso z marynatą przełóż do naczynia do zapiekania, przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika z włączonym termoobiegiem i rozgrzanego do 170 st. C. Piecz ok. godziny, następnie zdejmij folię i piecz jeszcze 20 minut. Przygotuj kanapki: kromki posmaruj niewielką ilością tłuszczu, na czterech ułóż po liściu sałaty, plastrze indyka i pomidora. Przykryj pozostałymi kromkami i zawiń w papier śniadaniowy.