Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zrazy babci Reni

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zrazy babci Reni - składniki:
Zrazy babci Reni - sposób przygotowania: Mięso oczyść, umyj, osusz i pokrój w ok. 1-cm plastry. Cienko rozbij je tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem, następnie oprósz mąką. Ogórki kiszone pokrój wzdłuż w ćwiartki. Na każdy plaster mięsa nałóż kawałek ogórka, zawiń mięso w rulon i zepnij wykałaczkami lub specjalnym szpikulcem. Każdy zraz zrumień ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju, a następnie przełóż do rondla. Na patelni, na tym samym tłuszczu, przesmaż drobno pokrojoną cebulę, gdy się zrumieni, przełóż wszystko do rondla, a patelnię zalej 1 szklanką wody (250 ml), wymieszaj, żeby złapać smak, i przelej do zrazów, dodaj liść laurowy. Rondel postaw na małym ogniu, przykryj pokrywką i duś ok. godziny, w razie potrzeby podlewając wodą i mieszając od czasu do czasu. Na koniec dopraw sos solą i pieprzem.