Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Grecka pasta z papryki i sera feta

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Grecka pasta z papryki i sera feta - składniki:
Grecka pasta z papryki i sera feta - sposób przygotowania: Papryki umyj, osusz i połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika z włączonym termoobiegiem rozgrzanego do 180 st. C (ok. 200 st. zwykły piec) i piecz 30-45 minut, aż skórka będzie miejscami czarna i przypalona. Papryki przełóż do plastikowej torby, zawiń i odstaw na ok. 10 minut. Po tym czasie zdejmij z nich skórkę, usuń gniazda nasienne, a miąższ wystudź i zmiksuj z pokruszonym serem. Dolej tyle oliwy, aż pasta będzie miała ulubioną konsystencję.
Przepis na prawdziwą pieczoną fetę prosto z Grecji [KUCHNIE ŚWIATA]