Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Purée ziemniaczane z musztardą
Purée ziemniaczane z musztardą - składniki:
Purée ziemniaczane z musztardą - sposób przygotowania:
Ziemniaki obierz i pokrój w ćwiartki. Ugotuj do miękkości w osolonej wodzie, odcedź, odparuj, a następne przeciśnij przez praskę lub rozgnieć tłuczkiem na purée. Dodaj musztardę, śmietankę i wymieszaj na gładką masę. Ewentualnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
- 1 kg kremowych ziemniaków
- 3 łyżki musztardy z całymi ziarnami gorczycy
- 2/5 szklanki (100 ml) śmietany 30 proc.
- sól
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki