Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Gwiazdeczki
Gwiazdeczki - składniki:
Gwiazdeczki - sposób przygotowania:
Zagniatamy mąkę z cukrem, cynamonem, masłem, migdałami, orzechami, jajkiem i żółtkiem. Gotową masę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na godzinę. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 175°C. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na około 5 mm i wycinamy w nim ciasteczka w kształcie gwiazdek. Wykładamy blachę papierem pergaminowym, układamy na nim ciasteczka i pieczemy około 12 minut ? nie powinny się za bardzo przyrumienić. W tym czasie łamiemy tabliczkę czekolady na kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej. Schłodzone gwiazdki polewamy czekoladą i posypujemy kolorową posypką. Pakujemy, gdy polewa całkowicie zastygnie.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki