Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Owsianka egzotyczna
Owsianka egzotyczna - składniki:
Owsianka egzotyczna - sposób przygotowania:
Płatki owsiane w miseczce zalewamy wrzątkiem (tak by woda sięgała o 1 cm wyżej niż płatki) wieczorem i zostawiamy na noc. Rano dosypujemy wiórki, dodajemy plasterki banana i zalewamy mleczkiem kokosowym. Dekorujemy plastrem pomarańczy. Rada: Ugotowane płatki, co tu dużo mówić, nie wyglądają zbyt apetycznie. Warto zatem zadbać o to, żeby potrawa nabrała rumieńców. Zapiec w małej foremce, podać na kolorowym talerzyku, udekorować kleksami konfitur albo plastrami owoców.
- filiżanka płatków owsianych
- łyżka wiórków kokosowych
- mała puszka mleka kokosowego (niekoniecznie)
- 1/2 banana
- plaster pomarańczy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki